Delen

Delen

Help mee met het HESI-project! Dit maakt het makkelijker voor verschillende spelers van de verschillende edities om te zien of de pagina voor hun van toepassing is.

Bord

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bord
Sign.png
Wall Sign.png
Bord
Type Niet-vast blok
Fysica Nee
Transparant Ja
Lichtsterkte Nee
Explosieweerstand ?
Hardheid ?
Gereedschap Dit blok kan met elk gereedschap worden gebroken, maar het zwaard is het snelst; het krijgt er wel twee keer zoveel schade door
Vernieuwbaar ?
Stapelbaar Ja (64)
Brandbaar Nee
Beschikbaarheid ?


Laat vallen Zichzelf
Datawaarden Free-standing
dec: 63 hex: 3

F
Wall-mounted
dec: 68 hex: 4

4
Inventory
dec: 323 hex: 1

4

3

Borden zijn voorwerpen die beschreven kunnen worden op één zijde. Ze kunnen alleen verkregen worden door ze zelf te maken.

Borden zijn er in Alfa en Beta. Borden waren er eigenlijk al in Survival Mode, maar werden al gauw verwijderd. Ze werden geherintroduceerd in infdev, waar je er meer mee kon doen. Bij de 07/02/10 update (Seecret Friday update #3) werden borden kleiner. Er is een glitch waardoor je borden op borden kan plaatsen.

Borden kunnen worden gebruikt om iets als eigendom te merken, om richtingen aan te wijzen, om regels mee te delen, of zelfs voor poëtische doeleinden waar reizigers op kunnen stuiten. Borden kunnen ook worden gebruikt voor estetische doeleinden: bijvoorbeeld om meubels te maken, of als zijkanten van stoelen of de einden van bedden.

Borden zijn één van de blokken die sneller kapot gaan met een zwaard, maar die zorgen voor twee keer zoveel schade aan het zwaard.

Water kan geen plaats binnenstromen als er een bord voor staat, dus borden kunnen net als ladders worden gebruikt in een doorgang waar jij wel maar water niet doorheen kan.

Een bord plaatsen[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat je een bord hebt geplaatst, verschijnt er een scherm dat je vraagt wat voor tekst je op het bord wil zien. Er zijn vier regels met tekst mogelijk, met 15 karakters op elke regel. De tekst van een bord (mods daargelaten) kan alleen worden veranderd als je het bord weghaalt (wat de tekst zal laten verdwijnen) en het opnieuw plaatst. In SSP (Survival Single Player) stopt de tijd in het spel tot je klaar bent met op het bord te schrijven.

Je kan borden op de grond zetten, waardoor er een ondersteunende stok verschijnt, of tegen muren zonder een stok. Borden kunnen worden geplaatst op "elk" blok, dus ook blokken als hekken, glas, andere borden, en mijnkar sporen, waar fakkels niet op kunnen worden geplaatst.

Staande borden kunnen naar één van de 16 kanten wijzen, en wijzen naar de speler wanneer ze geplaatst worden. Opgehangen borden kunnen alleen naar de vier windrichtingen worden geplaatst, en wijzen naar de kant waar je het bord naartoe hebt gericht en tegen het blok aangeplakt. Door de Zuid/West regel, kunnen borden worden gebruikt voor Water ladder, waardoor je sneller omhoog op een trap kan klimmen.

Een bord maken[bewerken | brontekst bewerken]

Ingredients Input » Output
Houten planken + Stok
Eikenhouten planken Eikenhouten planken Eikenhouten planken Grid layout Arrow (small).png Bord
Eikenhouten planken Eikenhouten planken Eikenhouten planken

Stok

Gekleurde Tekst[bewerken | brontekst bewerken]

De tekst in borden kan in verschillende kleuren weergeven worden. Het paragraafteken (§) kan de kleur van de volgende tekst op een lijn beinvloeden. Je kan niet via minecraft zelf een paragraaf teken gebruiken, hiervoor is een map editor of modificatie voor nodig.

Hexadecimaal Nummer Kleur Hex kleurcode
0 Zwart #000000
1 Donker blauw #000054
2 Groen #005400
3 Teal #005454
4 Rood #540000
5 Paars #540054
6 Oranje #7F5400
7 Licht grijs #545454
8 Donker grijs #2A2A2A
9 Blauw #2A2A7F
a Limoengroen #2A7F2A
b Turqoise #2A7F7F
c Lichtrood #7F2A2A
d Magenta #7F2A7F
e Geel #7F7F2A
f Wit #7F7F7F

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Vanaf 1.3.2 kun je borden stapelen tot 16
  • Vanaf 1.3.2 kun je ook in de plaats van 1 bord 3 borden krijgen als je ze maakt.
  • op craftbukkit servers kun je ook kleuren hebben op borden via &0-9 en &a-f
Borden voor ze worden geplaatst.