Delen

Delen

Opdrachtblok

Uit Minecraft Wiki
(Doorverwezen vanaf Commando blok)
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze pagina is een begin.
Je kunt ons helpen door het uit te breiden.
Opdrachtblok
Opdrachtblok.png
Opdrachtblok
Type Vast Blok
Fysica Nee
Transparant Nee
Lichtsterkte Nee
Explosieweerstand ?
Hardheid ?
Gereedschap ?
Vernieuwbaar Nee
Stapelbaar Ja (64)
Brandbaar Nee
Beschikbaarheid ?
Eerste verschijning 12w32a
Laat vallen Zichzelf
Datawaarde dec: 137 hex: 8

9

De Opdrachtblok is een blok gemaakt met de bedoeling om de Avontuurmodus te ondersteunen en laat kaartenmakers om de interactie met de speler door middel van server commando's uit te breiden . Het blok kan gespecificeerd commando's uitvoeren wanneer geactiveerd door een redstonestroom . Gezien de grote kracht en mogelijkheden , kan niet worden normaal gemaakt . Het is ook niet beschikbaar in de Creative-modus inventaris . Alleen spelers met voldoende bevoegdheden om /give <player_name> minecraft:command_block kunnen schrijven kunnen het blok te verkrijgen. Bovendien, alleen spelers die in Creative-modus en ook commando's kunnen gebruiken kunnen het bewerken en met succes het commando van het blok te slaan . Om dit te kunnen blok te gebruiken in de multiplayer, moet u de waarde van enable-command-block in het server.properties bestand ingesteld op true. Als deze regel niet bestaat , dan moet je deze toevoegen. Het is niet mogelijk om Opdrachtblokken in Survival Mode te breken , en explosies beschadigen hun niet. Ze kunnen niet worden geduwd door zuigers, want ze zijn tegel entiteiten.

Gebruik[bewerken | brontekst bewerken]

De Opdrachtblok kan bijna alle commando's uitvoeren, bijvoorbeeld het geven van voorwerpen of ervaring om een speler te belonen. De commando kan worden veranderd in de GUI. In plaats van spelernamen, is het mogelijk om meerdere verschillende variabelen te gebruiken, doelaanwijzers:

Functie
@p Dichtstbijzijnde speler
@r Toevallige speler
@a Alle spelers
@e Alle entiteiten


Comparators kunnen worden gebruikt om te bepalen of opdracht een Opdrachtblok opgevolgd, evenals het aantal keren dat het gelukt een uitvoering. Meer informatie over dit gedrag is hier te vinden, en commando succescriteria zijn te vinden in het Commando artikel.

Bij het gebruik van commando's, behandel ze alsof ingevoerd vanaf de console - je altijd nodig hebt om de doelgroep te specificeren, zodat het niet mogelijk is om te gebruiken commando's zoals "doden" die niet een speler argument doen nemen. Bijvoorbeeld, om de mode op Survival voor de dichtstbijzijnde speler Type / gamemode survival @ p. Merk op dat u zal moeten worden in de Creative-modus om het commando in verband met het blok te wijzigen.

Het Opdrachtblok stuurt commando's via de console in de Singleplayer en Multiplayer, maar commando's nog kan worden voorafgegaan door een "/". Als u wilt naar de dichtstbijzijnde speler steen geven, kunt u invoeren / geven @ p 1 of geef @ p 1.

Voor innovatieve, praktische toepassingen van de Opdrachtblok, bekijk Tutorials / Opdrachtblok.

Voorbeelden[bewerken | brontekst bewerken]

Het is mogelijk om teleporters met de Opdrachtblok te maken . ( bijv. code : tp @ p x y z ) Als je de teleport commando te gebruiken met het commando blok , kunt u gebruik maken van relatieve coördinaten in de bestemming coördineert door het plaatsen van een ~ voor een Coördinaat ( bv. code : tp @ p ~ 0 ~ 8 ~ 0 Dit zou de speler teleporteren 8 blokken in de lucht ). Commando's met behulp van coördinaten (bijv. / tp of / spawnpoint ) toe 0,5 tot gehele getallen , zoals gewoonlijk. Ter verduidelijking , het aantal -33 zou worden geïnterpreteerd als -32,5 , en het getal 187 zou worden geïnterpreteerd als 187.5 . Waarden met decimalen ( 25.3 , 90.0 ) na hen worden overgelaten als - is . De speler kan een soort wereld wacht met het commando blok te maken . ( bijv. code : / gamemode ) De commandBlockOutput spelregel is niet van invloed op de Opdrachtblok met de / zeggen en / mij , / en / tellraw commando's vertellen . De commando's / Hallo zeg , @ p , / vertel @ p hello , @ p , en / me Hallo , zal @ p veroorzaken het commando blok te zeggen dat de gebruikersnaam van de dichtstbijzijnde speler in het bericht . U kunt ook de invertaris van de Speler vernietigen, om griefing te voorkomen en / of bedrog . / clear <playername> <item> Als u niet wilt dat een specifieke speler richten , kunt u gebruik maken van @ a , @ p , of @ r in plaats van <playername>

Commands[bewerken | brontekst bewerken]

/say @ (tekst)
/effect @.. (potion Id {[}) (tijd<1-100000>) (power<1-255>)
/tp @.. (coördinaten)
/tell @.. (tekst)
/give 
/toggledownfall    
/time set (1-100000)
/kill @...
/op [player_name]
/give @.. (nummer)
/help [pagina]
/summon (name) [x] [y] [z]
/setblock [x] [y] [z] [naam blok]
/fill [x1] [y1] [z1] [x2] [y2] [z2] [naam blok]

Help[bewerken | brontekst bewerken]

je kan /help of / en dan tab doen om al de commands te zien in een commandblock is dat helaas niet mogelijk