Sjabloon:Grid is verwijderd.

Bijna alle problemen met de MediaWiki 1.26-update zijn opgelost.

Deur

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze pagina is een begin.
Je kunt ons helpen door het uit te breiden.
Deur
Doors.gif
Houten deurIJzeren deur
Type Vast blok
Fysica nee
Transparant ja
Lichtsterkte Nee
Explosieweerstand ? (Wood)
? (Iron)
Hardheid ?
Gereedschap Dit blok kan met elk gereedschap worden gebroken, maar het zwaard is het snelst; het krijgt er wel twee keer zoveel schade doorGebruik-houweel.png
Vernieuwbaar ?
Stapelbaar Ja in 1.8
Brandbaar Nee


Eerste verschijning Infdev (June 7, 2010) / Alpha 1.0.1
Laat vallen Zichzelf
Datawaarden Houten deur
dec: 64 hex: 40 bin: 1000000

Stalen deur

dec: 71 hex: 47 bin: 1000111

Een deur is een blok van 2 hoog dat je kan vinden in de huizen van NPC's in dorpen en in kerkers. Het is ook mogelijk een deur te craften. Er zijn 2 varianten; een deur van hout en een van ijzer. De houten kun je openen met je rechtermuisknop, hendels, drukplaten en knoppen. Een ijzeren deur kan niet worden geopend met rechtermuisknop, maar wel met alle andere hier voor genoemde items. De resources van een deur kan je alleen terugkrijgen als je hem kapot maakt met een houweel, anders krijg je geen enkele resources terug. Sinds de 1.8 update kan je deuren in alle beschikbare hout typen maken.

Craften[bewerken | brontekst bewerken]

Ingredienten Input » Output Beschijving
Houten planken of IJzerstaaf Dit sjabloon is verwijderd omdat een veel beter sjabloon het heeft vervangen. Gebruik Sjabloon:Crafting Table, Sjabloon:Furnace of Sjabloon:Brewing Stand in plaats van dit sjabloon. --DarkShadowTNT NL Admin (tc) 6 feb 2016 12:35 (UTC)

Als je hout van bomen hebt gehakt dien je er eerst houten blokken (planken) van te maken, pas daarna kan je er een deur van maken. Voor een ijzeren deur moet uiteraard eerst de grondstof omgesmolten worden naar ijzeren staven..