Delen

Delen

Drank effecten

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Drank effecten worden verleend door voedselvoorwerpen genaamd Dranken, of als alternatief door Spattende dranken, waarvan beide kunnen gebrouwd worden in een Brouwstandaard in Beta 1.9 Pre-release 3 om de effecten te verkrijgen.[1]

Gedrag[bewerken]

Een levende entiteit (speler of mob) beïnvloed door een drank effect zal beïnvloed worden in verschillende manieren voor een bepaalde tijd. Sinds 1.9 pre-release 2, kunnen spelers hun inventaris openen om huidige drank effecten te zien die momenteel op hen inwerken en de duur. Ook, sinds 1.9 pre-release 4, kunnen spelers draaiende deeltjes zien in eerste persoon, en sinds 1.9 pre-release 5(6?), kan dit effect ook gezien worden in derde persoon en ook op spelers/mobs.

Meerdere, verschillende drank effecten kunnen tegelijk actief zijn op een speler, zelfs in het geval als de dranken tegengestelde effecten hebben zoals Kracht en Zwakte. Het is onmogelijk om dezelfde drank effecten meerdere keren actief te maken, zelfs als de effecten van verschillende niveau's zijn (bv. Kracht en Kracht II kunnen niet actief zijn op hetzelfde moment). In het geval van gebruik van een drankje dat een effect toepast die al actief is op de speler, zal de nieuwe versie van het effect de oude overschrijven, waardoor het een nieuwe niveau krijgt en de volledige duur, als het nieuwe effect gelijk is aan of groter dan het huidige niveau. Een poging tot gebruik van een drankje dat een zwakkere versie toepast van een reeds toegepast effect, zal het drankje gebruiken maar zal er geen nieuw effect van toepassing zijn.

Parameters[bewerken]

Drank effecten krijgen twee parameters bij het creëren: Duur (in ticks) en kracht.

ID Naam
Effect Kracht Niet-drank oorzaken Drank Ingredient(s)
[note 1]
Kleur Opmerking
1 EffectsCSS.png Snelheid
Vergroot FOV en verhoogt wandelsnelheid Vergoot beide effecten, sterke niveau's vergroten de FOV verder en verhogen de snelheid Sprinten en Vliegen veroorzaken hetzelfde effect maar niet het status effect. Sprinten, vliegen en de drank effecten stapelen zich op.
Grid Drank der Vlotheid.png
Drank der Vlotheid
Suiker EffectsCSS.png
Hemelsblauw
2 EffectsCSS.png Traagheid
Versmalt FOV en vertraagt wandelsnelheid Vergroot beide effecten, draait besturing om bij groot niveau Een Boog opladen
Grid Drank der Traagheid.png
Drank der Traagheid
Suiker met Gefermenteerd spinnenoog, of Magmacrème met Gefermenteerd spinnenoog EffectsCSS.png
Blauw-Grijs
3 EffectsCSS.png Haast
Arm zwaait sneller, blokken breken sneller Vergroot beide effecten, arm beweging lijkt te stoppen bij groot niveau Geen Verwezen door "Drank der Haast" in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig - EffectsCSS.png
Geel
4 EffectsCSS.png Mijnmoeheid
Arm zwaait trager, blokken breken trager, hoewel het zal blokken nog steeds even rap breken met onmiddellijk-breken aan Vergroot beide effecten Geen Verwezen door "Drank der Dystrofie" in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig - EffectsCSS.png
Kakigroen
5 EffectsCSS.png Kracht
Verhoogt schade door aanvallen van dichtbij Hoe hoger, hoe meer schade Geen
Grid Drank der Kracht.png
Drank der Kracht
Blazepoeder EffectsCSS.png
Donkerrood
6 Onmiddellijke genezing
Geeft onmiddellijke genezing Hoe hoger, hoe meer genezing Geen
Grid Drank der Genezing.png
Drank der Genezing
Glinsterende meloen EffectsCSS.png
Rood
Heeft geen afbeelding omdat het geen durende effecten heeft.

Bij het dwingen van langer duren dan 1 tick, zal het de speler continu genezen.

7 Onmiddellijke schade
Geeft onmiddellijke schade Hoe hoger, hoe meer schade Geen
Grid Drank der Verwonding.png
Drank der Verwonding
Spinnenoog met Gefermenteerd spinnenoog, of Glinsterende meloen met Gefermenteerd spinnenoog EffectsCSS.png
Kastanjebruin
Reden van dood wordt gegeven als "werd gedood door magie".

Heeft geen afbeelding omdat het geen durende effecten heeft. Bij het dwingen van langer duren dan 1 tick, zal het de speler continu verwonden.

8 EffectsCSS.png Sprongversterker
Laat de speler hoger springen. Vergroot de spronghoogte Geen Drank der Sprongen - EffectsCSS.png
Indigo
9 EffectsCSS.png Misselijkheid
Zorgt ervoor dat het beeld zal wiebelen gelijkaardig als in een portaal Geen schijnbaar effect Wiebelen als in een portaal Verwezen door "Drank der Misselijkheid" in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig - EffectsCSS.png
Paars
10 EffectsCSS.png Regeneratie
Regenereert gezondheid over een tijd Hoe hoger, hoe rapper Eten van een Gouden appel
Grid Drank der Regeneratie.png
Drank der Regeneratie
Ghasttraan EffectsCSS.png
Roze
11 EffectsCSS.png Weerstand
Vermindert alle verwondingen Hoe hoger, hoe minder de verwonding Geen Verwezen door "Drank der Weerstand" in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig - EffectsCSS.png
Rood
12 EffectsCSS.png Vuurweerstand
Maakt de speler immuun voor vuur en lava. Geen schijnbaar effect Geen
Grid Drank der Vuurbestendigheid.png
Drank der Vuurbestendigheid
Magmacrème EffectsCSS.png
Oranje
13 EffectsCSS.png Ademen onder water
Zorgt ervoor dat luchtmeter onder water constant vol blijft Geen schijnbaar effect Geen Drank des Wateradems kogelvis EffectsCSS.png
Donkerblauw
14 EffectsCSS.png Onzichtbaarheid
Geen schijnbaar effect Geen effect Geen Drank der Onzichtbaarheid Omgekeerde Drank van Nachtzicht EffectsCSS.png
Lichtgrijs
15 EffectsCSS.png Blindheid
Creëert dikke, zwarte mist rond de speler en voorkomt sprinten en kritische treffers Geen schijnbaar effect Zelfde als mist op grote diepten. Verwezen door "Drank der Blindheid" in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig - EffectsCSS.png
Donkergrijs
Zon en maan kunnen als normaal gezien worden.
Vloeistoffen vervagen niet goed in de mist.
16 EffectsCSS.png Nachtzicht
Geen schijnbaar effect Geen effect Geen Drank der Nachtzien gouden wortel EffectsCSS.png
Marineblauw
17 EffectsCSS.png Honger
Zorgt ervoor dat speler rapper honger krijgt Hoe hoger, hoe rapper de speler moet eten Kans bij het eten van Rauwe kip of Bedorven vlees. Verwezen door "Drank der Honger" in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig - EffectsCSS.png
Dofgroen
18 EffectsCSS.png Zwakheid
Verlaagt aanvalskracht. Hoe hoger, hoe lager de kracht. Geen
Grid Drank der Zwakheid.png
Drank der Zwakheid
Gefermenteerd spinnenoog, of Blazepoeder met Gefermenteerd spinnenoog,
of Ghasttraan met Gefermenteerd spinnenoog.
EffectsCSS.png
Grijs
19 EffectsCSS.png Vergif
Veroorzaakt verwonding over een tijd Hoe hoger, hoe sneller de verwondingen Verkregen door een Grotspin's aanval of eten van een Spinnenoog.
Grid Drank des Gifs.png
Drank des Gifs
Spinnenoog EffectsCSS.png
Groen
20
Wither
De hartjes worden zwart en de Speler wordt langzaamaan verschrompeld Hoe hoger, hoe erger de Speler wordt verschrompeld Als de Speler door een Wither wordt beschadigd, heeft hij of zij er kans op dat hij of zij 'Wither' krijgt Verwezen door 'Drank der Verschrompeling' in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig -  ?
21 Heart.svg
Gezondheidsboost
De Speler krijgt rode hartjes extra Per level hoger komen er 2 rode hartjes bij Geen Verwezen door 'Drank der Gezondheid' in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig -  ?
22
Absorptie
De Speler krijgt gele hartjes extra per level hoger komen er 2 gele hartjes bij Kans bij eten van een (Betoverd) Gouden Appel Verwezen door 'Drank der Absorptie' in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig -  ?
23 Hunger.svg
Verzadiging
Zorgt ervoor dat de Voedselbalk vol gaat, ook al eet de Speler niet hoe hoger, hoe sneller de Voedselbalk vol gaat Geen Verwezen door 'Drank der Verzadiging' in het spel, maar drank is momenteel niet aanwezig -  ?

Geschiedenis[bewerken]

Drank effecten werden toegevoegd in Beta 1.8[2] alhoewel er nog geen dranken toegevoegd waren, dus werden ze enkel gebruikt voor acties in het spel zoals sprinten.

In Beta 1.9 Pre-release 2 werden daadwerkelijk de dranken toegevoegd en kregen sommige effecten een chemisch ingrediënt dat ermee overeenkomt. Melk kreeg het vermogen om alle drank effecten te genezen en te zuiveren.

In 1.9 pre-releases 2 en 3, waren Ghasttranen ingrediënten voor de Dranken der Genezing. Hun rol werd verandert voor het maken van Dranken des Regeneratie in 1.9 pre-release 4, en Glinsterende meloenen werden toegevoegd voor de Dranken der Genezing.

Notities[bewerken]

  1. Ingrediënten worden toegevoegd aan Vreemde dranken, met de uitzondering van Gegiste spinnenogen die ook kunnen toegevoegd worden aan alle andere 'Geen effect' dranken (waterfles, triviale drank, etc)

Galerij[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. http://www.youtube.com/watch?v=J2tFfLV_PR4
  2. http://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/ks5ag/code_for_potions_in_minecraft_18/

Externe links[bewerken]