Minecraft Wiki
Registreer
Advertisement

Iedereen, inclusief jij, kan een nieuw artikel maken Minecraft Wiki! Je moet misschien een link maken op een gerelateerde pagina; het linken naar een pagina is genoeg om die pagina te maken! Nieuwe pagina's kunnen ook worden gemaakt door een link te volgen naar een pagina die nog niet is gemaakt, wat meestal de bewerkpagina opent. Zie § Het starten van een pagina door middel van een URL. Om een nieuwe pagina te maken, moet je op z'n minst 10 bewerkingen hebben gedaan, een account dat ouder is dan 4 dagen hebben en een bevestigd e-mailadres hebben wat kan worden gedaan op de voorkeurenpagina.

  • Zoek eerst om erachter te komen of iemand al een zelfde soort pagina heeft gemaakt. Kies de titel zorgvuldig.
  • Als je de pagina maakt voor het opslaan, bekijk de What links here link op de creatiepagina. Doorzoek het artikel voor mogelijke links, vervang de titel, of fiks de andere links.
  • Als niks van de bovengenoemde mogelijkheden kan, zal de pagina worden geïsoleerd. Links naar de pagina zullen moeten worden toegevoegd op andere pagina's. Je kunt dat zelf doen.


Het starten van een pagina na het zoeken of door links[]

Als je een nieuwe pagina wilt maken, kun je op een link klikken. Dit brengt je naar de edit mode van de (nog) niet bestaande pagina, wat je toestemming geeft om de pagina te maken. Je kunt niet bevoegd zijn om de pagina te creëren omdat je geen account hebt.

Een andere manier om een pagina te maken, is door te zoeken naar de pagina met de zoekbalk rechtsboven (wat je moet doen voordat je de pagina start). Wanneer het zoeken niks oplevert, klik dan op de link: "Je zocht voor de zoekterm".

Links naar niet bestaande pagina's zijn normaal. Ze zijn normaal gemaakt als voorbereiding voor het maken van een pagina, en/of als aanmoediging om andere personen die pagina te maken. Links zijn niet alleen handig als navigatie, maar maken personen ook bewust van de nieuwe pagina (degenen die een gerelateerde pagina lezen en degenen die de gerelateerde pagina hebben bekeken ). Nieuwe paginalinks zijn niet echt "kapot", zolang de naam correct is en overeenkomt met de beoogde inhoud. (Een nieuwe link die "verkeerd" of fout gespeld is, of dat inhoud dupliceert van een andere pagina die "kapot" is, maar dan in een ander opzicht).

Nieuwe links zien er anders uit dan de normale links. Afhankelijk van de instellingen wordt er een vraagteken of een andere kleur gebruikt. (Soms worden nieuwe links "rode links" genoemd, dat is een optie). Links naar niet bestaande pagina's kunnen worden gemaakt met [[nieuwe paginanaam]] van de wiki-editor. (In dat geval wordt je doorverwezen naar een lege pagina. "nieuwe paginanaam" wordt dan gemaakt).

Natuurlijk kun je ook de links zelf erin zetten in een gerelateerde pagina, indexpagina of je gebruikerspagina. Echter, het is misschien beter om te wachten met het erin zetten van de links, in het bijzonder als de nieuwe pagina een andere pagina vervangt. In dit geval klik je op "Toon bewerking ter controle" in plaats van "Pagina opslaan". Van de controlepagina kun je klikken op de nieuwe link en dat zal een nieuwe pagina openen (zonder het bijwerken van de verwijzende pagina).


Het starten van een pagina door middel van een URL[]

Het gebruiken van de adresbalk en typ daar de URL in. Het is een makkelijke manier om een pagina te starten. Maar het is nog steeds makkelijker om het paginanaam URL gedeelte om een bestaande pagina te bezoeken. Het gebruiken van de URL voor een nieuwe pagina laat het 'geen artikel'-bericht zien. De normale pagina heeft de gebruikelijke Bewerk deze pagina link, wat kan worden gebruikt om inhoud toe te voegen en/of een nieuwe pagina te starten.


Het maken van een lege pagina[]

Een nieuwe pagina is te onderscheiden van een lege pagina: de laatst genoemde heeft een page history. Echter, het maken van een nieuwe pagina lijkt op het bewerken van een lege pagina.

Af en toe is het makkelijk om een lege pagina te maken. Bijvoorbeeld dat een sjabloon zo is gemaakt dat het, afhankelijk van zijn parameter, het enkel een standaard tekst toont, of een extra stuk tekst. Dit gebeurt als een ander sjabloon verwijst naar het eigenlijke sjabloon, waarvan de naam een parameter is. Eén versie bevat de tekst, de andere versie is leeg. Zie daarvoor het artikel optional text.

Om een lege pagina te maken sla je een pagina op met de tekst: __END__. Deze code wordt niet opgeslagen, het voorkomt dat het systeem weigert een lege pagina te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een niet lege pagina maken, bijvoorbeeld met maar één karakter, en maak dan de pagina leeg. Een pagina met één of meer lege stukken aan het eind, Inclusief pagina's met enkel één of meer lege stukken is niet mogelijk.

Niet bestaande pagina's laten informatie zien[]

Categorie- en afbeeldingenpagina's worden meestal dynamisch gegenereerd en zijn deels bewerkbaar. Een categoriepagina laat artikelen zien binnen die categorie, een afbeeldingenpagina laat afbeeldingen zien met een beetje info. Dus als een pagina niet "bestaat" kan het toch nog informatie bevatten.

De bewerkpagina van een "niet bestaande" categoriepagina laat zijn inhoud zien. Echter, de bewerkpagina van de pagina van de afbeelding met beschrijving laat niet de afbeelding zien, ook niet het bewerkbare gedeelte van de beschrijving, ook niet in de "toon bewerking ter controle" modus, het geeft niet eens aan dat het een afbeelding biedt en andere inhoud van de beschrijving.

Een link naar een "niet bestaande" categoriepagina wordt behandeld als een niet bestaande pagina, zelfs als de pagina niet leeg is. Een link naar een "niet bestaande" lokale afbeeldingspagina van een afbeelding wordt behandeld als een bestaande pagina, bijvoorbeeld Image:example.jpg, behalve in het geval dat het een link is naar een beschrijving. Een indicator naar een "niet bestaand" iets is het ontbreken van de paginageschiedenis en het ontbreken van links naar de recente bewerkingen.


Advertisement