Sjabloon:Grid is officieel verouderd. GEBRUIK DIT SJABLOON DUS NIET meer!

Vanwege de update naar MediaWiki 1.26, ziet de Wiki er niet uit op héél veel pagina's. Achter de schermen zijn wij druk bezig met het oplossen van dit probleem. Onze excuses. Volg hier de veranderingen.

Kompas

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Kompas
Kompas.png
Kompas
Type Gereedschap
Duurzaamheid N.V.T.
Vernieuwbaar ?
Stapelbaar Ja (64)
Eerste verschijning Alpha 1.1.0
Datawaarde dec: 345 hex: 159


Een kompas (Engels: Compass) is een voorwerp dat altijd naar het spawn point wijst. Kompassen zijn toegevoegd in de Seecret Friday Update 9 op 10 september 2010. De naald van het kompas wijst altijd naar het spawn point, of het nou in je inventaris zit, in een kist, op de grond ligt, of je het in je hand houdt. Als een kompas in een kist zit, wijst de naald vanaf de rotatie die de speler staat terwijl hij de kist opent. Als de kompas 'omhoog' wijst is het spawn punt recht naar voor.

Als je een kompas gebruikt in The Nether of The End, draait de naald van het kompas willekeurig rond en is dus niet meer te gebruiken voor goede navigatie.

Je moet een kompas niet 'echt' maken om het te kunnen gebruiken. Plaats de nodige items op de juiste plaats in een werkbank en het kompas zal al naar je spawn punt wijzen. Dit kan je ijzer en redstone besparen. Je kunt ook een kompas bekijken als je je voorwerpstatistieken opent (dit lukt wel enkel als je ooit al een kompas gemaakt hebt). Deze methode is handig omdat je zo geen redstone, ijzer en een werkbank moet gebruiken.

In een bed slapen verandert je respawn punt, maar het verandert niet je originele spawn punt waar een kompas naartoe wijst.

Naast het vinden van je spawn punt, kan een kompas ook gebruikt worden om een kaart te maken als het wordt gecombineerd met 8 bladen papier.

Verwerking[bewerken | brontekst bewerken]

Ingredienten Input » Output
Ijzeren staven + Redstone

IJzerstaaf
Grid layout Arrow (small).png Kompas
IJzerstaaf Redstone IJzerstaaf

IJzerstaaf

Als een verwerkingsingredient[bewerken | brontekst bewerken]

Ingredienten Input » Output
Papier + Kompas
Papier Papier Papier Grid layout Arrow (small).png Kaart
Papier Kompas Papier
Papier Papier Papier

Varia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het kompas, samen met de klok, is een van de weinige tools die je kunt stapelen.
  • Een kompas zal werken in je kist.
  • Een kompas kan gezien worden door andere mensen.
  • Een kompas wijst in feite naar de rechter bovenhoek (van boven gezien) van het blok dat je voortgebracht op, niet het midden.
  • Kompassen die worden aangehouden door andere spelers zullen niet dezelfde richting weergegeven op de andere mensen in het scherm dan de jouwe, want alle kompassen zijn ten opzichte van je.
  • Net als bij de klok, heeft een ooit gemaakt kompas op enig punt in de wereld is het niet nodig (hoewel nog steeds handig) om dat opnieuw te doen, als het beeld in de statistieken menu naar behoren functioneert.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]