Help mee met het HESI-project!

Bijna alle problemen met de MediaWiki 1.26-update zijn opgelost.

Steenkool

Uit Minecraft Wiki
(Doorverwezen vanaf Steenkool (voorwerp))
Ga naar: navigatie, zoeken
Steenkool
Coal2.png
Steenkool
Type Grondstoffen
Duurzaamheid N.V.T.
Vernieuwbaar ?
Stapelbaar Yes (64)
Eerste verschijning Indev
Datawaarde dec: 263 hex: 107

Steenkool klompen (Engels: Stone Coal) worden direct verkregen uit steenkool erts, deze kunnen gemijnd worden met elk soort houweel. Nadat dit gebeurt is, kunnen ze niet terug in een blok vervaardigt worden.

Ze zijn redelijk efficiënt als een bron van brandstof voor ovens, het is mogelijk om er 8 eenheden mee te smelten per steenkool klomp (8 klompjes zullen een volledige stapel van 64 eenheden smelten). Steenkool klompen en houtskool zijn ook de enige bronnen van brandstof die aanvaard worden door een aangedreven mijnwagen (ongeveer 4 minuten energie).

Het enige doel waarvoor steenkool kan gezien worden als nodig, is het maken van toortsen, deze zijn essentieel voor het ondergronds verkennen - alhoewel er andere permanente bronnen van licht zijn, maar geen enkele komen dichtbij het gemak van toortsen (een volledige stapel van steenkool maakt het mogelijk om 256 toortsen te maken, in de veronderstelling dat je tenminste 8 hout bij je hebt voor de stokken. En de kans is groot dat je nog meer steenkool zal mijnen bij het verkennen). Misschien is het beste alternatief voor steenkool gebaseerd licht Netherrack wat, door manueel in brand te steken met een aansteker, voor eeuwig zal branden.

Steenkool erts kan overal gevonden in de map, zoals ijzer erts. Alhoewel, het is de meest voorkomende grondstof, en kan gevonden worden in aders van 1-40, of meer.

Smelten[bewerken | brontekst bewerken]

Ingrediënten Invoer » Uitvoer
Steenkool (erts)
Steenkoolerts
Steenkool

Steenkool

Steenkool erts kan enkel verkregen worden door het gebruik van de zijden streling betovering.

Houtskool[bewerken | brontekst bewerken]

Houtskool is een alternatief voor steenkool. Het smelten van hout in een oven maakt houtskool, wat een vervanging is voor steenkool in alle gebruiken, inclusief het maken van toortsen, aandrijven van mijnwagens, en smelten van voorwerpen. Dit maakt het ongetwijfeld makkelijker om de eerst nacht te overleven omdat het mogelijk is voor de speler om gemakkelijker toortsen te maken, omdat er geen steenkool moet gemijnd worden om toortsen te maken. Houtskool stapelt zich niet met steenkool. Houtskool en steenkool lijken precies hetzelfde en kunnen niet verandert worden met een ander thema omdat ze hetzelfde textuur delen.

Smelten[bewerken | brontekst bewerken]

Ingrediënten Invoer » Uitvoer Beschrijving
Hout
Eikenhout
Eikenhouten plankenSparrenhouten plankenBerkenhouten plankenOerwoudhouten planken

Houtskool
Gebruikt om houtskool te maken.

Efficiëntie[bewerken | brontekst bewerken]

Het is efficiënter, maar ook tijdrovender, om hout om te zetten in houtskool voor te smelten dan gewoon houten planken te gebruiken. Gewoonlijk smelt een hout blok zes voorwerpen als het omgezet wordt in houten planken: elk houtblok maakt vier houten planken, en elke houten plank smelt 1.5 voorwerpen. Alhoewel, 1 houtblok kan gesmolten worden in houtskool, wat 8 voorwerpen zal smelten, net zoals steenkool.

Daarom, is het efficiënter om zeven hout blokken te nemen, 1 blok om te zetten in planken, en deze 4 planken gebruiken om de overige 6 houtblokken te smelten in houtskool. Deze 6 houtskolen kunnen dan 48 voorwerpen smelten. Gewoon 7 houtblokken zouden maar 42 voorwerpen smelten, sinds 7 houtblokken 28 planken maken. Dit proces geeft dus 14% meer mogelijkheid om te smelten i.p.v. planken te gebruiken als brandstof. Maar er moet wel gewacht worden tot de 6 houtblokken gesmolten zijn in houtskool.

Bovendien, als je begint met een enkel stukje steenkool of houtskool, dan kan je 8 houtblokken smelten en dus 8 houtskool maken, vervang je eerste (houts)kool en hou de andere 7, wat zorgt voor een totaal van 56 gebruiken van die 8 houtblokken, maar er is meer tijd vereist voor het smelten van hout. Dit proces kan je blijven herhalen.

Andere methoden om Houtskool te maken zonder steenkool:

Gebruik 1 hout blok -> planken -> 4 stokken, gebruik 2 stokken om je overblijvende hout te smelten, dit geeft je 1 stukje houtskool, je kan dat gebruik om te smelten. Alternatief: de bomen dat je gekapt hebt voor hout zullen meestal stekjes geven. 2 stekjes, kunnen verbrand worden om 1 stuk houtskool te maken, zonder je kostbaar hout te verbruiken.


Mijnkar met oven[bewerken | brontekst bewerken]

In een mijnkar met oven kan je houtskool gebruiken om de mijnkar vooruit te laten gaan.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Vermeld door Notch in een livestream, houtskool is gewoon een aangepaste naam, waardoor het gewoon dezelfde eigenschappen geeft als steenkool.
  • Kool en Steenkool hebben 2 verschillende datawaarden en daarom kunnen ze niet gestapeld worden, ook al kunnen ze door elkaar gebruikt worden.

Datawaarden[bewerken | brontekst bewerken]

Pictogram Waarde Beschrijving

0 Steenkool

1 Houtskool