Help mee met het HESI-project!

TNT

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
TNT
TNT.png

Type Vaste blok
Fysica ?
Transparant ?
Lichtsterkte ?
Explosieweerstand 0
Hardheid ?
Gereedschap Nee
Vernieuwbaar ?
Stapelbaar N.V.T.
Brandbaar NeeLaat vallen Zichzelf
Datawaarde dec: 46 hex: 2E

TNT is een explosief in Minecraft.

Hoe je TNT maakt[bewerken | brontekst bewerken]

Ingrediënten Invoer » Uitvoer
(Rood) Zand
+ Buskruit
BuskruitZandRood zandBuskruitZandRood zandBuskruitZandRood zandBuskruitZandRood zandBuskruit

Explosie[bewerken | brontekst bewerken]

Een TNT explosie, Beta 1.8.1 .

Van het moment dat explosieven worden geactiveerd door actieve redstone, een andere explosie of door vuur (vaak een aansteker), begint het te roken, wit te knipperen en wordt de zwaartekracht van toepassing. Na 4 seconden[8ticks] ontploft het en raakt alle omliggende blokken, mobs en spelers. Als de explosieven ontploffen in een vloestof, gebeurt er niets.

De TNT zal de omliggende blokken beschadigen afhankelijk van de explosieweerstand. De explosie verspreid zich het verst in de lucht,zonder weerstand. Een explosie waarvan de TNT niet is ingebouwd, heeft een radius van ongeveer 7 blokken, en TNT dat ingebouwd is met steen , vernietigd precies een kubus van 3x3x3, vanuit het centrum. Elk blok kan worden vernietigt met TNT, met uitzondering van Bodemsteen, Obsidiaan, en lava.

Een speler die in een Mijnkar zit, krijgt nauwelijks schade van een TNT explosie. Dit kan gebruikt worden voor een speler/mob kanon.

TNT is een brandbaar blok. Als het verbrand is (wanneer een gewoon blok verdwijnt en nog meer vuur ontstaat), is TNT geactiveerd. TNT wat in de buurt is van lava zal verbranden en ontstoken worden.

te veel TNT explosies tegelijk zullen een lag kunnen creëren; hoewel, je kan het vermijden door de TNT blokken te verspreiden met 2 of meer.

Als je een TNT blok boven een ander TNT blok plaatst, en de bovenste ontsteekt, dan valt het bovenste blok in de onderste en ontsteekt het het onderste blok ook.

Als je twee blokken naast elkaar plaatst en één van ze ontsteekt met een aansteker, dan kan het voor zich verspreiden naar het andere TNT blok. maar het gebeurt maar soms, omdat de ene TNT al ontploft kan zijn voordat het vuur over is geslagen.

Zand en Grind blokken reageren hetzelfde als aangestoken TNT, verstrooid vanaf de originele plaats, valt het omlaag. Als TNT aangestoken wordt terwijl het onder water is, zal de TNT geen schade aanrichten aan alle blokken.

TNT zorgt ervoor dat entities[vliegende blokjes, monsters en spelers] weggeblazen worden, de explosiegrootte ligt ook aan je moeilijkheidsgraad. TNT knippert 8x voordat het explodeert.

Explosie-eigenschappen[bewerken | brontekst bewerken]

Een TNT explosie 1.8

Bij het zich in de explosie straal van een nabijgelegen explosie, geslagen met vuursteen en staal, contact met vuur, of de toepassing van Redstone stroom, TNT zal de wetten van de fysica (bijvoorbeeld zwaartekracht) te volgen, zenden rook, flash wit, en ontploffen na 5 seconden. Bijna alle blokken (zie onderstaande lijst), mob s, en spelers gevangen in de explosie radius zal schade of regelrechte vernietigd worden. Echter, de schade aan blokken (maar niet de speler of mobs) worden voorkomen door het ontploffen TNT in een vloeistof.

Echter, een groot aantal blokkenen als je in minecraft getrold wordt steek je het aan in het trollers huisteiten overleven TNT ontploffing, en zelfs beschermen van de speler. In het geval van blokken, Obsidiaan, Bodemsteen en vloeistofbron blokken zijn immuun voor TNT explosies, die het mogelijk maakt voor de schuilkelders, een gesloten wereld, en TNT kanonnen, respectievelijk. Bovendien een speler of zittend in een menigte Mijnkar minimale schade zal nemen uit een TNT explosie en dit effect kunnen ze worden gestart grote afstanden.

Helaas is het gebruik van TNT is problematisch. In plaats van het branden tot as, TNT activeert (maar nog steeds brandt, zodat het vuur te verspreiden naar andere blokken, zoals TNT), waardoor brand-controlesystemen in de buurt elke hoeveelheid TNT een must. Voor degenen die gebruik maken van TNT in Nederland, of diep onder de grond, lava kan en zal uiteindelijk de tnt in brand steken , waardoor het zal ontploffen.

TNT explosies vereisen intensieve physics berekeningen, grote explosies veroorzaaken ernstige lag in singleplayer en extreme vertraging tijdens het spelen in multiplayer.

Daarnaast heeft TNT heeft een aantal interessante eigenschappen. Theoretisch kan een oneindige hoeveelheid primer TNT passen in een kubieke meter, omdat geprimed TNT zal niet botsen met andere primer TNT. Zand en Grind blokken zal dienovereenkomstig reageren op een detonatie, verstrooiing van het punt van oorsprong, en zal via de TNT wanneer het wordt geactiveerd vallen. Als Zand of Grind vallen door TNT, terwijl het onder water, zal de TNT normaal ontploffen, waardoor een explosie

Gebruik[bewerken | brontekst bewerken]

TNT monster vallen kunnen worden gecreëerd, waardoor TNT een krachtige defensieve tool. Bij blootstelling aan een stroom activeert de TNT als was geactiveerd door een speler. Combineer dit met een Drukplaat en u kunt een automatische verdediging voor uw gebouwen te creëren. Deze methode is een eenmalige, als TNT moet worden vervangen na elk gebruik. ze kunnen gebruikt worden om te graven

Voor de TNT op het circuit signaal, de Redstone moet gericht recht in ten minste een van de vier zijden van zowel de laag de TNT is gebaseerd op of boven of onder een laag. Schuin naast item zal geen verbinding maken. Redstone naast TNT zal ook van de TNT, zelfs als deze niet rechtstreeks verband houdt met het (door middel van een T-verbinding niet rechtstreeks aangesloten, of een "ik" verbinding die parallel loopt ernaast). TNT zal alleen worden verrekend door Redstone als de Redstone signaal dat wordt ontvangen gaat branden. Dit betekent dat als het ontvangen van een stroom wanneer het wordt geplaatst, zal het niet worden verrekend, maar als het signaal wordt uitgeschakeld en weer aan gaat, zal worden verrekend. Er is echter een bug waar na flipping het signaal af, soms slechts een paar van de TNT blokken wordt actief. Redstone fakkels activeert een TNT blok goed als direct onder de TNT blok, of onder een blok waarop de TNT rust.

Omdat primer TNT wordt beïnvloed door fysische, wordt gebruikt als een projectiel dat wordt aangedreven door een explosie van een lading in TNT TNT Cannons. Ook Pijlen aan TNT zal vallen wanneer het een primer TNT. Dit kan worden gebruikt om pijl vallen maken.

Het is mogelijk om 'rocket-jump' via TNT, door te springen terwijl je op het net voordat hij ontploft. Dit zal echter waarschijnlijk schade toebrengen, en mogelijk doden, dus het is niet aan te raden.(bij survival mode)

Zowel geactiveerde als niet-geactiveerde TNT kan worden geduwd met zuigers. Geen explosie eigenschappen of schade niveaus worden gewijzigd door de push. Zoals elke andere blok, stopt zodra de zuiger volledig is uitgeschoven, het is niet gestart

Hoewel dit misschien een bug te zijn, kan TNT worden gebruikt om nabijgelegen grotten / ondergrondse ruimten te bekijken. Dit wordt gedaan met behulp van zuigers aan TNT te duwen in waar je staat. Omdat TNT is transparant, zal dit geen pijn doen, maar kunt u zien door alle blokken die niet grenzen aan de lucht. (Cave muren)

Mijnbouw[bewerken | brontekst bewerken]

Mijnbouw met TNT zou sneller zijn dan de mijnbouw met de hand, maar is het niet praktisch voor het verzamelen van middelen; ongeveer 70% van de blokken zijn volledig vernietigd in het proces. Daarnaast is TNT is niet erg effectief wanneer gebruikt om kasseien en ertsen delven en is alleen de tijd efficiënt als de mijnbouw blokken met een lage weerstand tegen beschadigingen, zoals vuil of zand. Niettemin kan TNT een deel van efficiënte mijntechnieken - als middel voor het verwijderen van onnodige lagen blokken en bloot onderliggende lagen. Het kan ook worden gebruikt voor het opruimen grote volumes voor ondergrondse bouwprojecten.

Nog Water, Obsidiaan en Bodemsteen zijn de enige materialen die een TNT explosie weerstaan. Ze kunnen niet vernietigd worden door TNT.

Normaal Lava blokken zijn ook bestand tegen TNT, en niet vernietigd worden. Echter "vloeiend" lava blokken (die welke in het proces veranderen van hun stromingspatroon niet die een stroom weergegeven) kunnen gemakkelijk destructible door explosies, daarom meerdere opeenvolgende explosies (veranderen van de omgeving rond de lava en het veroorzaken het te stromen) kunnen vernietigen lava.


Water als blast controller[bewerken | brontekst bewerken]

Als een laag water verdeeld tussen een vernietigbare blok en een explosie, zal het blok worden beschermd. Een een-blok-dik water scherm zullen de meeste explosies stoppen van het bereiken van de andere kant, echter, een speler leggen meerdere blokken van TNT moet de plaatsing van de explosieven erg vindt, kan als gegrond TNT entiteiten te lanceren elkaar door het water scherm. Het gebruik van water op deze manier kunt u TNT in de buurt van een belangrijk gebied, zoals een huis, basis, of erts ader.

Zo kan een speler deze gebruiken om een ​​grote steengroeve of gat te graven nauwkeurig en snel door het plaatsen van een "gordijn" van het water op de uiteinden van het gat en dynamiet het centrum.

Spleef[bewerken | brontekst bewerken]

TNT kan ook gebruikt worden in spleef arena. Omdat ze worden vernietigd in een klap, ze werken beter dan vuil of andere materialen en hoeven niet een instrument om te vernietigen. Zorg ervoor dat niemand deze items heeft: Redstone fakkel, hendel, knop, een drukplaat, aansteker, lava en een boog met Flame I.

verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]

Het verwijderen van TNT kan lastig zijn, en verschilt per spel. In Survival Test, het raken van het twee keer zou u het aftellen stoppen en de TNT om terug te keren naar een bron blok dat vervolgens kan worden opgehaald veroorzaken. In Beta 1.6.6 en eerder, het was onmogelijk om het te verwijderen. Vanaf 1.7 kan worden opgenomen als elk ander blok.

primer TNT[bewerken | brontekst bewerken]

Een 'geprimed TNT' is een dienst in Minecraft wereld. Het is aanleiding tot in het centrum (+0,5, +0,5, +0,5) van een actieve TNT blok, terwijl zelf is een kubus met een ribbe van 0,98. De zekering duurt 40 teken indien geactiveerd door Redstone, vuur of een willekeurig getal tussen de 10 en 30 tikken als het verwoest door een explosie.

Eenmaal voortgebracht wordt de primer TNT gegeven stijgsnelheid van 0,2 m / s en een horizontale snelheid van 0,02 m / s in een willekeurige richting tussen oost en noord. Deze directionele voorkeur voor noord-oosten is het gevolg van een bug. Als het niet botsen met een ander blok, zal het horizontaal reizen 0.166m op een vlakke ondergrond voordat hij stopt en ontploft. Een primer TNT kan worden aangestoken in brand op dezelfde manier als pijlen kan, maar het doet niets.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

TNT bestaat sinds de definitieve versie van het klassieke Minecraft. De functionaliteit werd later toegevoegd.


Toen TNT werd toegevoegd in Survival Test, trad zij vergelijkbaar met hoe het werkt nu. Spelers zouden moeten om het te raken aan het blok primen, maar weer kon raken aan de detonatie te annuleren. Deze herinnering van TNT is niet meer mogelijk was in Indev, en gelijk gebleven voor een tijdje. Tijdens de vroege Alpha, Redstone en mechanismen toegevoegd en die kan gebruikt worden als een manier om prime TNT worden.

Veel later in Beta 1,7, kon TNT niet meer rechtstreeks worden geprimed door de gebruiker, maar alleen door Redstone of ander mechanisme dat de krachten TNT blok. Het raken van de blok eenvoudig en veilig te vernietigen het blok zodat het kan worden opgehaald.

Beta 1.9 pre5 veranderd van TNT textuur, zij het licht.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

 • Het voormalige crafting recept van TNT (Zand & Sulphur) lijkt in feite het creëren van buskruit (Carbon [het zand], zwavel en kaliumnitraat
 • Het is mogelijk om een "landmijn" maken door het graven van twee straten, het plaatsen van een blok TNT, het plaatsen van een blok (bij voorkeur zand of grind) direct daar boven en waardoor een drukplaat geplaatst. Wanneer een menigte of speler de drukplaat activeert, zal de TNT worden voorgevuld door de drukplaat en vervolgens ontploft.
 • De naam "TNT" (kort voor trinitrotolueen) is technisch onjuist. Visueel, het blok lijkt op een verzameling van staven dynamiet, dat is een heel ander explosief vaak verward met TNT. De crafting recept voor de TNT blok verwijst naar de productie van dynamiet, die is gemaakt door het stabiliseren van nitroglycerine met een absorberend materiaal, zoals zaagsel of aarde. Echter buskruit is geen onderdeel van beide explosie
 • TNT komt voor in de nieuwste Classic Modus (0.30), echter zijn ze puur decoratief en zullen ze niet ontploffen of ontsteken.
 • Sinds Beta 1.7, kunnen monstervallen niet langer gecreëerd worden door een drukplaat rechtstreeks op een TNT blok te plaatsen.
 • Sinds Beta 1.7, kan er geen toorts meer geplaatst worden op een blok tnt, alle voorheen geplaatste toortsen zullen verdwijnen.
 • In multiplayer, Kan het geluid van de brandende lont voor de ontploffing niet gehoord worden.
 • Als TNT is aangestoken, en geblust door regen zal hij uiteraard uit gaan. Naderhand kan je echter op het blok klikken waardoor hij verdwijnt en de TNT pick-up verschijnt.
 • Sinds de Beta 1.8 update, is de rook textuur van de TNT explosie vervangen door schokgolven.
 • TNT dat ontploft in water, zal geen structurele schade doen, maar zal wel Mobs en spelers beschadigen.
 • TNT kan geactiveerd worden, door er links op de klikken met een flint en steel. Dit veroorzaakt geen slijtage aan de flint en steel. Het kan ook met de rechtermuisknop aangestoken worden met een flint en steel(creëert vuur > Steekt lont aan) wat de speler wat meer tijd kan geven om te vluchten.
 • Sinds 13 November 2011, heeft TNT een nieuw explosie geluid.
 • Net als pijlen, zal TNT in brand vliegen als je hem door lava heen schiet.
 • Als TNT is geplaatst met een data waarde boven 0, (met een Mod zoals mcEdit), kan hij geactiveerd worden met 1 slag, met als voor 1.7

Bugs[bewerken | brontekst bewerken]

 • Het gebruik van veel TNT in SMP kan er voor zorgen dat het witte TNT blokken achter laat. Door in en uit te loggen verdwijnen deze blokken.
 • Als je op een SMP server bent en je kijkt naar een andere speler die een TNT blok vast heeft, zal de letter 'N' op het blok achterstevoren worden afgebeeld.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

References[bewerken | brontekst bewerken]