Delen

Delen

Zadel

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze pagina is een begin.
Je kunt ons helpen door het uit te breiden.
Zadel
Saddle.png
Zadel
Type Gereedschap
Durability N/A
Renewable ?
Stackable Nee
Data value dec: 329 hex: 1

4

9

Een speler die op een varken rijdt.

Een zadel is een voorwerp dat gebruikt kan worden op paarden en varkens. Met een zadel kan je op deze dieren rijden. Met de rechtermuisknop wordt het zadel op het dier geplaatst, hoewel paarden eerst moeten worden getemd vóór het bezadelen. Varkens gaan wanneer ze bereden worden hun eigen gang, maar kunnen worden bestuurd met een wortel op een stok. Naast het varken kun je ook een paard (en ezel, muilezel) zadelen. De zadels kunnen niet op een ander dier worden geplaatst. Je krijgt het zadel wel terug als je het reeds op een varken hebt geplaatst en het varken sterft.
Je kan een zadel slechts vinden in kisten die zich bevinden in bijvoorbeeld moster spawners, verlaten mijngangen, dorpen en piramides. Jeb heeft gezegd dat er GEEN recept komt om zelf zadels te maken. Wel kan je mods downloaden om zelf een zadel te kunnen creëren met behulp van een werktafel.

Prestaties[bewerken]

Je hebt een zadel nodig om de prestatie "When Pigs Fly" te kunnen halen.

Trivia[bewerken]

  • Door eieren of sneeuwballen naar het varken te gooien, terwijl je er zelf opzit, is het mogelijk om het varken te doen opstijgen. Het is wel nogal moeilijk om te vertrekken, omdat je met de rechtermuisknop ook van het varken stapt.
  • Als het je lukt om een varken met een zadel in een mijnkar te stoppen, verkrijg je een snelle, zelf voorttrekkende mijnwagen.
  • Wanneer je op een varken zit is je been wapenuitrusting niet zichtbaar.
  • Van op een zadel worden blokken trager afgebroken dan te voet.

Paarden[bewerken]

Sinds er paarden zijn toegevoegd in Minecraft, kan je zadels ook gebruiken om op paarden te rijden. Eerst dien je een paard te temmen en vervolgens kun je het zadel toevoegen in het inventarismenu van het paard. Op het paard kun je je sneller voortbewegen en hoger springen. Slaan met een zwaard is nog steeds mogelijk op een paard, zonder dat het paard zelf geraakt wordt. Dit in tegenstelling tot vechten vanaf een varken; deze dieren kunnen schade en ze zijn in grotten te vinden random grotten