Delen

Delen

Gloeisteen

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze pagina is een begin.
Je kunt ons helpen door het uit te breiden.
Disambig color.svg Dit artikel gaat over het blok. Voor het stof, zie Lichtsteen (stof).
Gloeisteen
Glowstone (Block).png
Gloeisteen
Type Solid Block
Vereisten None
Fysica No
Transparantie No
Lichtsterkte Yes, 15
Explosie ?
Gereedschap This block can be broken with any tool, but a sword is the quickest; however it still takes double damage
Vernieuwbaar ?
Stapelbaar Yes (64)
Brandbaar No
Beschikbaarheid ?
Eerste verschijning Alpha 1.2.0
Drops Zichzelf
Datawaarde dec: 89 hex: 5

9

Gloeisteen (blok) (voorheen bekend als Lichtsteen of slangsterren Goud) is een gouden blok dat voor onbepaalde tijd gloeit. Dit blok is alleen van nature terug te vinden in de Netherwereld. Het komt voor aan de onderzijde van Netherwereld Raster, vaak in de buurt van lava, en vormt ongewone koraal-achtige vormen op ingevroren bliksem kunnen lijken. Gloeisteen (blok) heeft een luminantie van 15.

Gloeisteen (blok) kan heel hoog gevonden worden, en ook bijna bij de grond. Het kan zich dicht bij lava bevinden of heel hoog, waardoor het moeilijk is om het te oogsten.

Als je een Gloeisteen (blok) hakt, komt er Gloeisteen (stof), dit kan worden gebruikt om opnieuw een gloeisteen (blok) te maken. Van Gloeisteen (blok) kan een Redstone lamp worden gemaakt. In tegenstelling tot de fakkel blijft het licht geven als er water overheen komt, zelfs als het is ondergedompeld. Net als alle andere lichtbronnen behalve de zon, zal Gloeisteen (blok) , ijs en sneeuw doen laten smelten.

Met ingang van update 1.6.6 heb je een hakbijl nodig om Gloeisteen (blok) te breken, je krijgt dan meestal 2 tot 4 Gloeisteen (stof). Als je gloeisteen (blok) oogst blijft het echter wel het geluid van brekend glas.

Net als Pompoenlantaarn, kan het Gloeisteen (blok) onder water worden gebruikt als lichtbron.

gloeisteen kun je maken met gloeisteenstof. je kunt het vervaardigen in een werktafel en in je inventaris omdat je vier gloeisteenstof in een vorm van een vierkant moet leggen. voor ieder vier gloeisteenstof krijg je een gloeisteen.

gloeisteen kan netherkruid op zielenzand sneller laten groeien. soms in een Nether Fort kan je gloeisteen vinden boven de netherkwarts kamer. die maken het dan moeilijker om boven te komen.

je hebt gloeisteen nodig of een redstone lamp te maken. zet in de werktafel de gloeisteen in het midden en plaats redstone links, rechts, boven en onder de gloeisteen. de redstone lamp maakt nog steeds het geluid van brekend glas als je het sloopt