Help mee met het vertalen van de Tsjechische, Thaise en Turkse Minecraft Wiki's

We have begun migration of most wikis to our new host, Amazon Web Services. All but the top 100 wikis are in read-only mode until the migration is complete. Estimated completion: TBD -- Update: Fri 10/20 11pm UTC - We have encountered some unexpected issues. Our staff is working around the clock to complete this process as quickly as possible. Thank you for your patience.

Vuurbal

Uit Minecraft Wiki
(Doorverwezen vanaf Fire Charge)
Ga naar: navigatie, zoeken
Vuurbal
Fire Charge.png

Type

gereedschap

Levensduur

N.V.T.

Vernieuwbaar

ja

Stapelbaar

ja (64)

Datawaarde

dec: 385 hex: 0x181 bin: 110000001


de vuurbal is een item dat kan afgevuurd worden door een dispenser, of een inefficiënte maar makkelijk verkrijgbare vervanger van een aansteker. als afgevuurd gedraagt het zich het zelfde als een blaze vuurbal, waarschijnlijk is er dezelfde code voor gebruikt.

Crafting[bewerken | brontekst bewerken]

Ingrediënten Invoer » uitvoer
Blazepoeder +
steenkool/houtskool +
buskruit
3

omdat Buskruit en blazepoeder verkregen kunnen worden van mobs en houtskool van hout zijn vuurballen best makkelijk verkrijgbaar.

Gebruik[bewerken | brontekst bewerken]

Wanneer gebruikt bij een speler het ze instant plaatsen in vuur op de aaneklikte locatie, zoals een aansteker. Vuur gecreëerd door een vuurbal brandt sneller dan die van een aansteker. je krijgt drie vuurballen per keer zoals je ziet op de

foto.

Als een vuurbal is afgvuurd door een dispenser, het gedraagt zich zoals een blaze vuurbal en ze vliegen in een rechte lijn (ook door de normaal willekeurige richting van een dispenser). Als het een blok raakt, ontstaat er vuur net zoals er bij een aansteker gebeurt. Zo is het mogelijk om dingen van een afstand aan te steken. Als het een speler raakt doet het vier hartjes aan vuurschade.

Een vuurbal kan ook gebruikt worden om een nether portaal op te lichten let op: het werkt maar één keer per bal!