Grottenspin

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Grottenspin
Blue Spider 2.png
Gezondheid

12 (Heart.svg x 6)

Aanvalssterkte

Makkelijk: 1 (Half Heart.svg)
Normaal: 2 (Heart.svg)
Moeilijk: 3 (Heart.svgHalf Heart.svg)
Vergif: 1 (Poisoned Half Heart.svg) (ongeveer elke 1.5 seconden voor 7 seconden (Normaal) & 15 seconden (Moeilijk)

Ontstaan in

Abandoned Mine Shafts

Laat vallen


Draad
(0-2) bij dood.

Spinnenoog
(0-1) bij dood.

Intern ID

59

Opslag-ID

CaveSpider

De Grottenspin is een smal, insect-achtig en vijandig monster. Hij heeft hezelfde model als de normale spin, maar onderscheidt zich met een blauwere skin. Grottenspinnen spawnen niet natuurlijk, alleen door spawners in Abandoned Mine Shafts. Grottenspinnen zijn ook kleiner dan normale spinnen zodat ze door de gangen van de mine shafts kunnen lopen. Hun exacte grootte is 0.7 x 0.7 x 0.5.

Vergif[bewerken]

Het meest opvallende kenmerk van de Grottenspin is zijn giftige beet. Wanneer je gebeten wordt door een Grottenspin op elke moeilijkheidsgraad behalve makkelijk, wordt je levensbar groengeel en zal je HP langzamerhand afnemen.[1] Het gif veroorzaakt elke anderhalve seconde een half hartje schade en het duurt 5 seconden voor het gif is uitgewerkt. Het gif heeft geen invloed op wapenuitrusting. Sinds 1.9 Pre-Release 4 gaf melk de mogelijkheid om de speler te genezen van het gif. Ongeacht de moeilijkheidsgraad kan het gif je niet doden, maar wel je gezondheid gevaarlijk laag laten dalen, tot 1 levenspunt.[2]

Geschiedenis[bewerken]

De Grottenspin werd als eerst geïntroduceerd in de Beta 1.8 Pre-release.

Op SMP servers in de vredige modus die zijn geüpdatet van oudere versies kunnen nog Grottenspinnen spawnen, ook al spawnen er geen andere monsters in de wereld. De oorzaak is dat in oudere versies de mogelijkheid is gegeven om Server.properties met daarin de spawn-monsters naar false te kunnen zetten, maar dit zorgde er echter niet voor dat monster spawners weggingen.

Trivia[bewerken]

  • Spinnenwebben hebben geen invloed op Grottenspinnen.
  • Grottenspinnen zijn sneller dan normale spinnen.
  • Gif van een Grottenspin is van invloed op Skeletten, maar zal ze niet doden, omdat het gif alleen entiteiten brengt tot een half hart.
  • Grottenspinnen gedragen zich net als normale Spinnen bij daglicht of licht niveaus van 10 of hoger.
  • Vanwege hun kleine afmetingen, zou het bouwen van een menig boerderij uit een Grottenspin-spawner aanzienlijk moeilijker zijn (tenzij de speler op de Peaceful instelling speelt) en enigszins inefficiënt om te bouwen.
  • Grottenspinnen kunnen de speler door muren heen volgen.
  • Grottenspinnen zullen springen in een gebied dat drie blokken hoog is, en wachten totdat de speler dichtbij genoeg is om gemakkelijk te kunnen worden aangevallen.
  • Grottenspinnen kunnen in staat zijn om door 1 blok heen te gaan, maar ze kunnen niet door hekken. Deze truc is efficiënt voor een boerderij van deze soort, de speler kan de achtergelaten onderdelen gemakkelijk raken zonder te worden geïnfecteerd.
  • Grottenspinnen zijn niet te beïnvloeden door Splash Potions van Poison.

Bugs[bewerken]

Galerij[bewerken]

Textuur[bewerken]

Referenties[bewerken]

Externe link[bewerken]

Promotional Content