Lessen/Mob farm

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een dierenboerderij (in het engels MOB farm) op Minecraft maken is heel simpel. Om de boerderij te beginnen moet men wel over een basiskennis over lokmiddelen voor dieren beschikken. Geen zorgen, deze wordt uitgebreid vertoond op deze Wiki.

Omheining[bewerken]

De omheining voor je dierenboederij is heel belangerijk, deze moet tenminste 2 willekeurige blokken hoog zijn of van hekken zijn gemaakt. Belangrijk is dat je omheining klaar is voor u dieren erin wil zetten, kijk de omheining na het bouwen nog even na om te zien of er geen open plaatsen zijn. Er moet ook een opening zijn, poortjes uit hout zijn hiervoor zeer handig.

Dieren lokken[bewerken]

Als de omheining klaar is kun je er dieren naar toe lokken. Hieronder staat per dier wat ze willen:

Dier Voedsel

Ocelot

(Rauwe) Vis

Loeizwam

Tarwe

Paard (alle soorten en de ezels)


Suiker, tarwe, appel, gouden wortel (activeert verliefdheidsmodus), gouden appel (activeert verliefdheidsmodus) en hooi

Kip

Zaden

Varken

Wortels

Schaap

Tarwe

Koe

Tarwe

Wolf

Alle soorten vlees

Konijn

Wortels

Dieren voortplanten[bewerken]

Als uw dieren in de omheining zijn moet u ze voort planten Door met het bijhorende voedsel op een dier te klikken komt deze in liefdes modus. Als deze dan een ander dier van dezelfde soort vind dat ook in liefdes modus is krijgen deze een nakomeling. LET OP: onvolwassen dieren kunnen niet in liefdesmodus komen en dus geen kinderen krijgen, deze moeten eerst groeien

Tips[bewerken]

-Kijk uit voor Creepers, ze kunnen je hele 'mobfarm' vernietigen

-Schapen kun je ook scheren met een schaar, bijgevolg moeten deze niet steeds gedood worden voor wol, een geschoren schaap krijgt ook nieuwe wol en kan dus meer wol geven.

-Als schapen geverfd zijn voor het paren zal hun kleintje ook een kleurtje hebben