Minecraft Wiki:IRC

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Minecraft gemeenschap is heel actief op diverse IRC-kanalen, vooral op de servers van EsperNet. Lees eerst EsperNets Handvest en Beleid van aanvaardbaar gebruik voordat je je daar aanmeldt.

Om deel te nemen aan een van deze kanalen, kun je de webcliënt van Espernet gebruiken, de bestemmingspagina gebruiken of een zelfstandige cliënt (wat meestal een betere ervaring biedt). Een goede zelfstandige IRC-cliënt die beschikbaar is op Windows, MacOS and Linux is Hexchat.

Zorg ervoor dat je de regels leest van de kanalen waaraan je meedoet! Een kopie van deze zal in de minecraftirc.net bestemmingspagina's en in het onderwerp van het kanaal zijn (wordt getoond wanneer je voor het eerst toetreedt).

Meer over IRC vind je op Wikipedia.

Kanalen[bewerken]

  • #Minecraft - Het originele kanaal door Notch gemaakt, huisvest dagelijks tussen de 500 en 600 gebruikers. Gesprekken op dit kanaal gaan niet altijd over Minecraft omdat het kanaal dient als een plek voor de Minecraft-gemeenschap om te praten over wat ze maar willen (zolang dat binnen de regels blijft). Over het algemeen is iedereen hier welkom, zolang ze de regels van het kanaal volgen.
  • #Minecrafthelp - Het belangrijkste ondersteuningskanaal. Spelers die hulp willen bij Minecraft kunnen hier ondersteuning vragen en problemen bespreken waar ze tegenaan lopen.