Minecraft Wiki:IRC

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Minecraft gemeenschap is heel actief op diverse IRC-kanalen, vooral op de servers van EsperNet. Lees eerst EsperNets Handvest en Beleid van aanvaardbaar gebruik voordat je je daar aanmeldt.

Om je op een van deze kanalen aan te melden heb je een IRC-client nodig. Een goede client die zowel op Windows, OS-X als Linus beschikbaar is, is Xchat. Je kunt je ook aanmelden via een webservice, zoals Mibbit; al geven programma's op je eigen computer vaak beter resultaat.

Meer over IRC vind je op Wikipedia.

Kanalen[bewerken]

  • #Minecraft - Het originele kanaal door Notch gemaakt, huisvest dagelijks tussen de 500 en 600 gebruikers. Gesprekken op dit kanaal gaan niet altijd over Minecraft omdat het kanaal dient als een plek voor de Minecraft-gemeenschap om te praten over wat ze maar willen (zolang dat binnen de regels blijft). Op voorwaarde dat jij je ook aan die regels houdt: welkom.
  • #Minecrafthelp - Het belangrijkste ondersteuningskanaal. Spekers die hulp willen bij Minecraft kunnen hier ondersteuning vragen en problemen bespreken waar ze tegenaan lopen.
  • #Minecraftforums - Het kanaal van het forum. Dit kanaal geeft ondersteuning bij de forums. Wat je tegenkomt op de fora kun je hier bespreken.
  • #Minecraftwiki - Het kanaal van de wiki. Wordt bevolkt door beheerders en gebruikers van de wiki. Vragen over de wiki kun je hier kwijt. Een ander kanaal dat voor de wiki in gebruik is, is #Minecraftwikichanges met een live feed van Recente Wijzigingen in alle wiki's. Hier graag niet kletsen.