Mummie

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Mummie
Husk.png
Babyhusk.png
Gezondheidspunten

20 (Heart.svg × 10)

Harnaspunten

Armor.svg

Aanvalssterkte
Makkelijk
2 (Heart.svg)
Normaal
3 (Heart.svgHalf Heart.svg)
Moeilijk
4 (Heart.svgHeart.svg)
Spawnen

Woestijn, woestijnheuvels, woestijnbergen

Laat vallen

Zie § Laat vallen

Ervaring

Volwassen: 5
Baby: 12

Intern ID

?

Entiteit ID

Zombie

Mummies zijn uitgedroogde varianten van zombies die in woestijnen spawnen.

Spawnen[bewerken]

80% van de zombies die bovengronds in de woestijn, woestijnbergen en woestijn M spawnen, zijn Mummies. Als er geen zicht is op de lucht, zal het altijd een normale zombie, babyzombie, kipberijder of dorpelingenzombe zijn. Er is een kans van 5% dat er een babymummie spawnt. Daarnaast is er ook een kans van 5% dat de babymummie spawnt als kipberijder.

In de spelcode worden ze opgevat als normale zombies en hebben geen eigen entiteits-ID. In de NBT-structuur is er een tag genaamd 'ZombieType'. 0 betekent hier dat het een normale zombie is en als het 6 is, is het een Mummie. 1-5 staat voor de verschillende beroepen van dorpelingen. Mummies laten hetzelfde vallen als normale zombies.

Als je het spawnei van de zombie gebruikt in de woestijn-, woestijnbergen- en woestijn M-klimaten, zal het in 80% van de gevallen een Mummie zijn.

Gedrag[bewerken]

Mummies gedragen zich net zoals zombies, maar branden niet in het zonlicht. Daarnaast komt ook dat ze honger toedienen aan de speler. De duur van het effect hangt af de regionale moeilijkheidsgraad (7 × entier(RegionaleMoeilijkheidsgraad) seconden).

Ze zijn visueel twee pixels hoger dan zombies, maar hebben hetzelfde contactveld.

Net zoals zombies vallen Mummies dorpelingen en IJzergolems aan die 42 blokken van de mob zijn verwijderd. Ze kunnen deze mobs ook zien door muren en proberen deuren te breken om bij de mob te komen. Op dit moment zijn Mummies (nog) niet in staat om deuren te breken.

Mummies lopen naar een speler toe als deze minder dan 40 blokken van de speler verwijderd is.

Voor meer informatie over het gedrag van de Mummie, zien de pagina zombie.

Laat vallen[bewerken]

Wanneer ze worden gedood laten Mummies 0 tot 2 stuks bedorven vlees vallen.

Mummies laten soms ook wortels, ijzerstaven en aardappels vallen. Elk opgepakt stuk uitrusting heeft een kans van 100% dat het valt met dezelfde duurzaamheid als voordat de Mummie het oppakte. Er is een kans van 8,5% (Plundering I: 9,5% - Plundering II: 10,5% - Plundering III: 11,5%) dat de Mummie zijn eigen uitrusting laat vallen. Deze uitrusting heeft een willeurige duurzaamheid.

Wanneer het wordt opgeblazen door een geladen Creeper laat het een zombiehoofd vallen, tenzij een andere mob wordt opgeblazen door dezelfde geladen Creeper. Als twee of meer mobs worden opgeblazen door dezelfde geladen Creeper, laat de dichtstbijzijnde zijn hoofd vallen.

Mummies laten vijf ervaringspunten vallen als het wordt gedood door een speler of getemde wolf en 1 tot 3 extra ervaringspunten als de Mummie een uitrusting heeft. Als de Mummie een baby is, laat het een extra 7 ervaringspunten vallen.

Geschiedenis[bewerken]

Officiële release
1.10 16w20a Mummie toegevoegd.
1.10-pre1 Hongereffect wordt bepaald door de ruwe regionale moeilijkheidsgraad.
Pocket Editie toekomstig
0.15.0 build 1 Mummie toegevoegd.

Problemen[bewerken]

Problemen met betrekking tot 'Mummie' worden bijgehouden op de bugtracker. Meld problemen daar.

Galerij[bewerken]

Zie ook[bewerken]