Plugin API

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Plugin API[1] (ook onofficieel bekend als de Mod API) is een toekomstige functie die modders in staat stelt om makkelijk meer content aan het spel toe te voegen. In contrast tot mods, hoeft minecraft.jar zelf niet aangepast te worden voor plugins, maar hierdoor zijn ze ook wat meer aan limieten gebonden.[2][3] Het Bukkit team gaat helpen met het maken van de officiële Plugin API[4].

De Plugin API was al gepland rond 5 Juli 2010, kort na de release van Alpha 1.0.1_01.[5] De release was in eerste instantie gepland voor 1.3, daarna voor 1.4, en daarna was per ongeluk door Curse aangegeven dat het in 1.5 geïmplementeerd zou worden, maar is tot nu toe vertraagd.[6][7]

Hier kan je toegang krijgen tot de nieuwe API terwijl hij nog ontwikkeld word: https://github.com/Mojang/Minecraft-API

Functies[bewerken]

Het is de planning dat plugins makkelijk te vinden, downloaden en installeren gaan worden.[8][9][10] De API zal niet hetzelfde zijn als Bukkit.

De volgende functies staan op de planning als onderdeel van de Plugin API:

  • Plugins zullen voor zowel Single als multiplayer gaan werken.
  • Het zal plugins makkelijker te installeren maken en minder kans geven dat ze je spel vernielen.
  • De Minecraft website zal worden vernieuwd, Om de meest interessante plugins en aangepaste mappen makkelijker te vinden te maken.
  • Het zal makkelijker wezen om modellen toe te voegen en te animeren.
  • Het zal de manier veranderen waarop het spel data opslaat omtrent materialen en items.

Functies die zijn toegevoegd in 1.6 zoals de "Resource Packs" en de nieuwe Launcher zijn een stap in de goede richting naar de introductie van de Plugin API.

Op MineCon 2012 deelde Mojang hun visie over de toekomst van de plugin API. De Volledige presentatie kan hier bekeken worden:

Referenties[bewerken]