Redstone-fakkel

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze pagina is een begin.
Je kunt helpen door het uit te breiden.
Redstone-fakkel
Redstone (Torch, Inactive).png
Redstone (Torch, Active).png

Type

Niet solide blok

Fysica

Nee

Transparant

Ja

Lichtsterkte

Ja, 7 (wanneer aan)

Explosieweerstand

n.v.t

Hardheid

0

Gereedschap

Elk gereedschap

Vernieuwbaar

?

Stapelbaar

Ja (64)

Brandbaar

Nee

Laat vallen

Zichzelf

De Redstone fakkel is een item dat een bepaalde hoeveelheid Redstone energie opwekt. Deze energie kan worden vergeleken met elektriciteit. De fakkel wordt gemaakt van één eenheid Redstone stof en één houten stok. Wanneer het item is geplaatst, ziet het eruit als een gloeiende rode fakkel waarvan het uitgestraalde licht zichtbaar zwakker is dan van een kolen fakkel en zonder de vuur animatie.

De fakkel kan Redstone draden onder spanning zetten waardoor deze het opgewekte elektrische vermogen naar elders transporteren om op afstand bepaalde items zoals een deur of schakelaar te kunnen bedienen. De door de fakkel opgewekte vermogen kan via een Redstone draad over een maximale afstand van 15 blokken getransporteerd worden.

De Redstone fakkel zal constant een aantal draden lading geven, en is soms gebruikt als een "blok-gebaseerde" switch. Het doet zich voor als een inverter, of NOT-gate (en is bestempeld als in de bron), in Redstone schakelingen, en gaat uit wanneer een aanpalende switch, hendel, draad of drukplaat aan word gezet. Zie Redstone schakelingen voor meer informatie over het gebruik van Redstone fakkels in in schakelingen en logic gates.

Redstone fakkels kunnen gebruikt worden om vallen en mechanisme te saboteren/activeren en ook het openen van een ijzeren deur wat het bruikbaar maakt voor overval groepen in multiplayer. Een deur schakeling gemaakt om te worden gesloten wanneer constant vermogen te hebben voorkomt dit.

Redstone fakkels zullen geen ijs of sneeuw doen smelten vanwege hun zwakkere licht (warmte) uitstraling. Het is niet aan te bevelen deze als een reguliere (kolen) fakkel te gebruiken omdat zij (hoewel die kans wel wordt verminderd) niet voorkomen dat monsters kunnen spawnen. Ook, redstone is moeilijker te vinden dan kool, en is gemaakt in fakkels in een 1:1 verhouding (ipv 1:4). Een redstone erts blok zal 4-5 redstone stof geven en dus 4-5 fakkels.

Redstone fakkels zullen platbranden wanneer er te vaak wordt geschakeld tussen de aan en uit staat per seconde, specifiek elke 1/3-1/4 seconde. Dit gebeurt vaak wanneer de speler een een-klok probeert te maken (met Redstone draad de fakkel met dezelfde fakkel te verbinden). Dit kan de game crashen, als Notch er niet voor had gezorgd dat de fakkels platbranden. Wanneer de fakkel platbrand, zal er een kleine rookwolk onstaan (hetzelfde als die van een fakkel maar dan van korte duur), zal een hiss geluid maken en zal uit blijven voor ongeveer 6 seconden.

Maken[bewerken]

Ingredienten Input » Output
Stok + Redstone StofGerelateerde paginas[bewerken]