Help mee met het vertalen van de Tsjechische, Thaise en Turkse Minecraft Wiki's

We have begun migration of most wikis to our new host, Amazon Web Services. All but the top 100 wikis are in read-only mode until the migration is complete. Estimated completion: TBD -- Update: Fri 10/20 11pm UTC - We have encountered some unexpected issues. Our staff is working around the clock to complete this process as quickly as possible. Thank you for your patience.

Server lijst

Uit Minecraft Wiki
(Doorverwezen vanaf Server list)
Ga naar: navigatie, zoeken

Minecraft bevat een in-spel server lijst voor Multiplayer waarin de gebruiker de servers waarop ze spelen kunnen opslaan. De volledige versie van Minecraft heeft geen van te voren toegevoegde lijst. De versie op de officiële Minecraft website heeft helemaal geen lijst. De te downloaden versie heeft een lijst waaraan de gebruiker servers kan toevoegen. Zo is te zien of de server online is, hoeveel (beschikbare) plaatsen er zijn en hoe de verbinding is. Met de muis over het connectie status icon de lijst, zal de verbindingssnelheid tonen. De huidige versie van de lijst (sinds Beta 1.8) is hieronder te zien.

Servers vinden[bewerken | brontekst bewerken]

Aangezien Minecraft zelf geen servers toont, bestaan er websites enkel voor het in kaart brengen van servers.

De Multiplayer server lijst in Minecraft.

Websites van derden[bewerken | brontekst bewerken]

Minecraft Classic[bewerken | brontekst bewerken]

Mojang beschikt wel over een lijst voor de Classic versie van Minecraft Minecraft, en kan gevonden worden op: http://www.minecraft.net/classic/list.

Je lijst ordenen[bewerken | brontekst bewerken]

Om de volgorde van je lijst te veranderen druk je ⇧ Shift in en gebruik je en om de server te verplaatsen. Een alternatief is om nadat je Shift hebt ingedrukt je de gewenste locatie aanklikt.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Voor de Beta 1.8 Adventure Update kon Multiplayer alleen de laatst bezochte server in een sessie opslaan. Het was een simpele input-box voor een IP of domein. De mogelijkheid om servers toe te voegen, is in patch beta 1.8 toegevoegd.

Sinds 1.7 hebben servers de mogelijkheid gekregen twee lijnen voor hun "Message Of The Day" te gebruiken, verder is het ip adres nu altijd verborgen en kunnen servers hun eigen icoontje toevoegen

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]