Sjabloon:Doc

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Documentatie

Om het te gebruiken, maak een subpagina van het sjabloon aan genaamd doc, plaats {{doc/start}} aan het begin van de documentatie en {{doc/end}} aan het eind.

Ga terug naar de pagina van het hoofdsjabloon en plaats <noinclude>{{doc}}</noinclude> op een nieuwe regel aan het einde van het sjabloon. /doc-pagina's zullen automatisch worden toegevoegd aan Categorie:Documentatiesjablonen.

Optionele parameters[bewerken]

clear[bewerken]

Als de pagina van het hoofdsjabloon "floating content" heeft en het is gewenst om dit niet over de documentatie heen te laten gaan, plaats {{doc/start|clear}} in plaats van {{doc/start}} op de documentatiepagina.
Dit is ook handig voor sjablonen die <includeonly> niet gebruiken, aangezien het wat ruimte tussen het sjabloon en de documentatiebox biedt.

nodoc=1[bewerken]

Als een sjabloon geen documentatie heeft en je weet niet hoe je het moet gebruiken, plaats {{doc/start|nodoc=1}} (of als het sjabloon ook een "clear" nodig heeft: {{doc/start|clear|nodoc=1}}) in plaats van {{doc/start}} op de documentatiepagina.
De achtergrond van de documentatie wordt hierdoor rood om het op te laten vallen, bovendien wordt de pagina toegevoegd aan Categorie:Sjablonen zonder documentatie.

baddoc=1[bewerken]

Gelijkwaardig aan "nodoc", maar deze optie wordt gebruikt om aan te geven dat er wél een documentatie bestaat, maar dat het geen goede documentatie heeft. Dit kan betekenen dat het niet genoeg voorbeelden biedt, niet alle functies duidelijk uitlegt, of het doel van het sjabloon niet goed uitlegt.
De achtergrond van de documentatie wordt hierdoor geel om het op te laten vallen, bovendien wordt de pagina toegevoegd aan Categorie:Sjablonen met slechte documentatie.

Als "nodoc" en "baddoc" beide zijn opgegeven, wordt "baddoc" genegeerd.