Voltreffer

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Sjabloon:Merge

Een kritieke treffer uitgevoerd op een schaap.
Een kritieke treffer uitgevoerd op een geschoren schaap.

Kritieke treffers zijn aanvallen die extra schade doen vergeleken met normale aanvallen. Kritieke melee slagen, ongeacht welk wapen word gebruikt, veroorzaakt kleine sterachtige deeltjes die van het slachtoffer afkomen die geraakt is. "Kritieke pijlen", welke verschijnen als de boog volledig gespannen word afgevuurd, laten een spoor achter van dezelfde deeltjes als ze door de lucht vliegen.

Kritieke treffers hebben effect op alle entiteiten die schade kunnen worden aangedaan inclusief Players, Mobs, Paintings, Boats and Minecarts.

Kritieke treffers in Melee[bewerken]

In melee, een voltreffer gebeurt als een speler een mob aanvalt terwijl hij is aan het vallen. De aanval doet 50% meer (afgerond) plus een hart van schade. Dit kan gedaan worden door te springen. Het kan ook worden gecombineerd met sprinten om de mob weg te slaan, maar er is geen extra knockback voor een voltreffert.

In een Verlaten Mine Shaft, een speler mag kiezen om in een cobweb te springen. Met de kost van mobiliteit, de speler krijgt een grote boost voor schade, omdat cobwebs de time de speler valt verlengt. Hetzelfde tactiek kan gebruikt worden in water.

Voltreffer schade[bewerken]

Dit is een tabel dat wapens met de materialen waarvan het gemaakt is samenvoegt om te laten zien hoeveel schade het doet van voltreffers als je valt en als je speelt in versie 1.8.

Hout Goud Steen Ijzer Diamant
Zwaard Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg
Bijl Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg
Pikhouweel Heart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg
Schep Heart.svgHeart.svgHalf Heart.svg Heart.svgHeart.svgHalf Heart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svg Heart.svgHeart.svgHeart.svgHeart.svgHalf Heart.svg

Omdat je hand geen "materiaal" heeft, is zijn schade constant. Terwijl Schoffel een gereedschap is, ze worden niet als wapens geteld en ze hebben hetzelfde effect als je hand (geen levensduur verloren en dezelfde schade)

Hand Heart.svgHalf Heart.svg

Trivia[bewerken]

  • Critical hits can be done while reflecting a Ghast's fireball, but won't change the damage or speed of it.
  • In Creative mode, attacking a mob while flying, after floating down, will get a critical hit.

Fighting Tutorial[bewerken]

Basic Fighting Mechanics