Wereldtype

Uit Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze pagina is een begin.
Je kunt helpen door het uit te breiden.

Wereldtype is een optie om een wereld te genereren en is geïntroduceerd in Snapshot 12w01a. Het staat de speler toe verschillende types van werelden te creëren. Momenteel is er de optie standaard en supervlak. Grote biotopen werd geïntroduceerd in snapshot 12w19a, maar is nog niet officieel toegevoegd aan het spel.

Wereldtypes[bewerken]

Type Omschrijving Afbeelding
Standaard Dit is het standaard gegenereerde type. Verschillende landschappen worden gecreëerd door gebruik van klimaten. Minecraft 2.jpg
Supervlak Dit type van genereren creëert een wereld die compleet vlak is. Het heeft een hoogte van 4 , maar heeft geen leegte mist. De eerste laag bestaat uit bodemsteen, met 2 lagen aarde er bovenop. De bovenste laag bestaat uit gras. Mobs spawnen normaal, met een groot aantal daarvan slijmen. Er zijn geen bomen of ertsen aanwezig. Dit wereldtype wordt vooral gebruikt in Creative-modus . Flatland.png
Grote biotopen Genereert een standaard wereld met viermaal grotere biotopen Large Biome.png

Galerij[bewerken]

Trivia[bewerken]

Standaard[bewerken]

  • Dit was het enige beschikbare wereldtype voor de release van Minecraft 1.1
  • Het eerste wereldtype .

Supervlak[bewerken]

  • In Supervlak Wereldtype, lijkt de Leegte de luchtkleur te hebben boven y-coördinaat 0. Alhoewel, wanneer gezien van onder dit coördinaat, lijkt de Void zijn normale zwarte kleur te hebben.
  • Slijmkubussen komen vaak voor op Supervlakke Werelden, omdat het grondniveau zich slechts 4 blokken boven de bodem bevindt en slijmkubussen tussen laag 40 en de bodem spawnen .
  • Dorp spawn rates zijn enigszins verhoogd wanneer deze wereldtype is gebruikt.

Grote biotopen[bewerken]

  • De wereld is gegenereerd zoals gewoonlijk, maar biotopen zijn lineair 4 keer zo groot (16 keer de oppervlakte).
  • Wanneer men een normale en grote biotoopwereld met dezelfde seed via een kaart met elkaar vergelijkt, lijkt de grote Biotoop op een ingezoomde versie van de normale wereld.

Zie ook[bewerken]

Promotional Content